De voordelen van virtuele assistenten

First things first, een VA weet niets over technologie. Hoe je zou kunnen zijn eerder bekend met IT, weet je waarschijnlijk niet veel meer dan waar je de frisdrank die u nodig hebt (blauw? oranje? etc.) een paar keer per dag te krijgen. Een VA, aan de andere kant, kan leveren rand zakelijke oplossingen gemakkelijker – en vaak. Hij kan bijvoorbeeld een vergadering tussen twee of meer mensen organiseren, zelfs als die zich aan weerszijden van de planeet bevinden.

Zij kunnen ook leveren wat in de zakenwereld bekend staat als “user-called-initiative”. Dit is geld-, tijd- en levensveranderend voor zowel buschauffeurs als inwoners van New York City en bedrijfsleiders.

Daarnaast kan een VA bieden virtuele werkruimte voor een bedrijf dat anders niet in staat zijn om een eigen kantoor veroorloven. Wat dit betekent is dat een bedrijf kan zijn eigen virtuele medewerkers werken vanaf een afgelegen locatie, en ze kunnen nog steeds communiceren met hun satelliet-kantoor aan de andere kant van de wereld.

Werken op afstand kan ook een vorm van extreme kostenbesparing zijn wanneer kleine groepen mensen samen aan een project moeten werken. Een gedachtengang die ik een paar jaar geleden bedacht, is ideaal voor dit soort situaties: als je geen 3 mensen kunt vinden om samen aan een project te werken, waarom dan geen beroep doen op de diensten van een freelancer?

Wat u ook met virtuele assistenten kunt doen, is ze inzetten om sommige van uw dagelijkse taken over te nemen die anders door werknemers zouden worden gedaan. Dat betekent dat ze voor u kunnen invallen en meer informatie op zich kunnen nemen dan normaal. Kenmerkend voor werken op afstand is dat een virtuele assistent aanzienlijk minder kosten met zich meebrengt en uw tijd efficiënt benut.

Veel mensen hebben het idee dat het proces van het inhuren van werknemers, vooral in tijdgevoelige sectoren zoals de IT-industrie, traag en omslachtig is. Het is gemakkelijk om een virtuele assistent in te huren wanneer u er een op verzoek kunt vinden.

Dankzij de uitvinding van dit soort technologie kunnen particulieren er op de meest directe manier van profiteren. Met de hulp van een virtuele assistent is het gemakkelijk om informatie doeltreffend vast te leggen. Het stelt u in staat uw cliënten nauwkeurig van dienst te zijn. Het belangrijkste nadeel van deze aanpak is dat er meer opgezet moet worden. Virtuele assistenten vereisen meer voorplanning en evaluatie.

Ik weet dat je graag zou geloven dat ik vol nieuwe ideeën zit. De waarheid is echter dat een van de redenen waarom ik deze bedrijfstak ben begonnen, was om de tijd te elimineren die ik besteedde aan het vinden van dossiers die al lang verdwenen of onleesbaar waren. Om mijn cliënten een hoog niveau van dienstverlening te kunnen bieden, moest ik veel tijd besteden aan het doornemen van dossiers uit het verleden. Het is gewoon een van die dingen die gedaan moeten worden – als ik echt efficiënt met mijn tijd om zou gaan.

Nu ik gebruik kan maken van assistenten op afstand, hoef ik geen tijd meer te besteden aan het zoeken naar bestanden die al lang geleden zijn weggegooid. Dit is een aanzienlijk voordeel voor mijn cliënten.

Deze vorm van bijstand wordt veelvuldig toegepast, niet alleen door grote ondernemingen, maar ook door particulieren en kleine ondernemingen. Door gebruik te maken van deze aanpak kunt u ook veel geld besparen op uw administratie.

Kleine bedrijven

Een van deze manieren om geld te besparen is voor kleine bedrijven om gebruik te maken van cloud computing-diensten. Cloud computing kan een grote kostenbespaarder zijn als het gaat om uitgaven en operationele kosten. Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van deze bron.

Een daarvan is eerder rentabiliteit. Het kan moeilijk zijn te zeggen of men geld bespaart of verliest. Dit is een gebied waar technologie schijnbaar in staat zou zijn om verliezen te leveren. Voor bedrijfseigenaars is het echter absoluut noodzakelijk hun kosten te herzien om er zeker van te zijn dat zij geen kosten verbruiken die geoptimaliseerd zouden moeten worden.

Zelfs met het optimaliseren van kleine bedrijven zijn er extra kosten die zullen worden gemaakt. Een goede administratie kan bijna al deze kosten elimineren, maar goede bedrijfseigenaars moeten de tijd nemen om uit te zoeken waar de kosten gebundeld zijn in de dienstverlening.

Exploitatiekosten

Veel bedrijven moeten zich ook zorgen maken over hun operationele kosten. Diensten die niet veel onderhoud vergen, brengen minder kosten met zich mee. Deze kosten kunnen echter moeilijk te identificeren zijn. Veel mensen zullen meer vertrouwd zijn met kosten die maandelijks en zelfs mogelijk lager zijn op de lange termijn als het een langetermijnplan is.

Bovendien zijn er, zelfs als de operationele kosten lager zijn, nog steeds de kosten voor de aankoop en het onderhoud van de IT-infrastructuur. De kosten voor cloud computing worden berekend als een maandelijks bedrag. Net zoals de elektriciteitstarieven door de overheid worden opgedreven voor landelijke gebieden, zo zullen ook deze online kosten dat zijn.

Uitspraak

Cloudcomputing zal voor veel bedrijven een geweldige optie blijven. Voor kleinere bedrijven zou een afwachtende houding echter hun beste strategie kunnen zijn. Als een bedrijf van plan is te groeien, is het mogelijk dat een virtual center hosting oplossing niet aan alle behoeften kan voldoen.