Website Tilburg
 

Nederland, met zijn bloeiende en innovatieve designsector, is al lang een bestemming voor studenten die hun opleiding willen voortzetten. De eerste designscholen in het land werden er eind 19e eeuw opgericht en vandaag de dag is Nederland de thuisbasis van vele vooraanstaande designopleidingen – waaronder Tilburg University waar we erg trots op zijn! De wortels van Design in Tilburg gaan terug tot 1885 toen de Rietveld Academie werd opgericht. Een paar jaar later werd het Van Eesteren College of Arts and Crafts opgericht; een school die een enorme invloed had op de toekomst van het Nederlandse grafisch ontwerp. In 1991 werd de universiteit officieel opgericht als instituut. Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest gerenommeerde instellingen voor hoger onderwijs op het gebied van visuele communicatie en vormgeving.

Wat is Website Tilburg?

Website Tilburg is de enige Nederlandse ontwerpschool waar je webdesign kunt studeren. De school is in 1996 opgericht door studenten die een opleiding in webdesign wilden ontwikkelen. Zij zagen een gat in de markt en wilden een designschool oprichten die zich volledig richtte op het ontwikkelen en ontwerpen van websites.

Website Tilburg is de enige Nederlandse ontwerpschool waar je webdesign kunt studeren. De school is in 1996 opgericht door studenten die een opleiding in webdesign wilden ontwikkelen. Zij zagen een gat in de markt en wilden een designschool oprichten die zich volledig richtte op het ontwikkelen en ontwerpen van websites. Website Tilburg biedt ook een Postgraduate Program in Interaction Design en Creative Technology. Of je nu kiest voor grafisch ontwerp, webdesign, productontwerp of interactieve media, je krijgt de kans om je kennis te verdiepen via gespecialiseerde studies, stages en onderzoeksprojecten.

Website Ontwikkeling en Ontwerp Cursussen

Website Development Deze driejarige opleiding richt zich op de ontwikkeling van websites. Studenten leren hoe je websites maakt op basis van eisen uit de echte wereld, en hoe je websites maakt voor verschillende platforms. Je leert ook over de grondbeginselen van programmeertalen zoals JavaScript, CSS en Ruby. Je krijgt hands-on ervaring tijdens je studie via stages en via de Open Design Studio (ODS), wat een werkende studioruimte is.

Grafisch ontwerp Deze driejarige opleiding richt zich op de fundamenten van creatieve communicatie. Studenten verkennen de relatie tussen stijl en inhoud, de creatie van visuele identiteiten en de relatie tussen vorm en functie. Je krijgt ook een diepgaand begrip van hoe kleur werkt en hoe je effectieve visuele communicatie creëert.

Andere nuttige links

  • Website van de school: https://tilburg.edu/
  • Cursusstructuur en lesrooster: https://tilburg.edu/courses/
  • Facebook: https://www.facebook.com/TUWebdesign

Conclusie

Of je nu een student bent die wil studeren of een carrièregerichte professional die zijn vaardigheden wil ontwikkelen, we hebben uiteengezet wat je moet weten over studeren aan Tilburg University. Of je nu een student bent die wil studeren of een carrièregerichte professional die zijn vaardigheden wil ontwikkelen, we hebben uiteengezet wat je moet weten over studeren aan Tilburg University.